• 11LIS

    Tenhle recept určitě stojí za vyzkoušení. Z vlastní zkušenosti vím, že arašídové máslo připravované mnou doma je mnohem chutnější a hlavně mám přehled o tom, co arašídové máslo doopravdy obsahuje...(a o ceně se ani nebavím).

    Postupů pro přípravu domácího arašídového másla je mnoho. Já vyberu svůj, který se mi osvedčil.

    Budeme potřebovat:
     
    -200g pražených arašídů - nesolených!
    -sůl
    -med

    -olivový olej
     
    Postup:

    -arašídy nasypeme do pevného sáčku a válečkem je rozjezdíme na menší kousky
    -dávku si rozdělíme na dvě části
    -polovinu dávky nasypeme do hmoždíře, přidáme čajovou lžíci olivového oleje a medu, sůl - dle chuti
    -tloučkem ,,nadrtíme" arašídy v hmotu
    -s druhou polovinou dávky uděláme to samé co s první (dávky jsou rozděleny, pro snazší drcení)
    -arašídové máslo je hotové - sice není v tak tekutém stavu jako z obchodu, zato je bez chemických přísad

    *pomazánku lze udělat i v mixéru, to se mi ale neosvědčilo, protože se hmota lepila po stěnách a mixér jel na prázdno
     

    -vhodné do objemu, jako snídaně nebo svačina s celozrnným pečivem