Tenhle recept určitě stojí za vyzkoušení. Z vlastní zkušenosti vím, že arašídové máslo připravované mnou doma je mnohem chutnější a hlavně mám přehled o tom, co arašídové máslo doopravdy obsahuje...(a o ceně se ani nebavím).
Postupů pro přípravu domácího arašídového másla je mnoho. Já vyberu svůj, který se mi osvedčil.
Budeme potřebovat:
-200g pražených arašídů - nesolených!
-sůl
-med
-olivový olej
-sůl
-med
-olivový olej
Postup:
-arašídy nasypeme do pevného sáčku a válečkem je rozjezdíme na menší kousky
-dávku si rozdělíme na dvě části
-polovinu dávky nasypeme do hmoždíře, přidáme čajovou lžíci olivového oleje a medu, sůl - dle chuti
-tloučkem ,,nadrtíme" arašídy v hmotu
-s druhou polovinou dávky uděláme to samé co s první (dávky jsou rozděleny, pro snazší drcení)
-arašídové máslo je hotové - sice není v tak tekutém stavu jako z obchodu, zato je bez chemických přísad
-tloučkem ,,nadrtíme" arašídy v hmotu
-s druhou polovinou dávky uděláme to samé co s první (dávky jsou rozděleny, pro snazší drcení)
-arašídové máslo je hotové - sice není v tak tekutém stavu jako z obchodu, zato je bez chemických přísad
*pomazánku lze udělat i v mixéru, to se mi ale neosvědčilo, protože se hmota lepila po stěnách a mixér jel na prázdno
-vhodné do objemu, jako snídaně nebo svačina s celozrnným pečivem